Get Adobe Flash player

Masło Shea, Naturalne rafinowane, 100g

Masła roślinne


Producent: Domowe SPA
Dostępność produkt dostępny
Wysyłka już od: 8,99 zł

Opis produktu

Masło Shea, Naturalne Rafinowane

 

Masło shea jest stosowane w kosmetyce, jako środek nawilżający, zmiękczający skórę, kojący, przeciwzmarszczkowy.

Stymuluje komórki skóry do regeneracji, zwiększa ukrwienie skóry.

Przede wszystkim odżywia cerę, nawilża do najgłębszych warstw skóry. Zapewnia doskonałe źródło witamin A, E i F.
 
Wskazania:
Skóra sucha i atopowa – nawilżanie, odżywanie, regeneracja i ochrona
Profilaktyka cellulitu i rozstępów (masaże na bazie masła SHEA)
Terapia chorób skóry - ze względu na obecność pochodnych kwasu cynamonowego o silnym działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym masło SHEA polecane jest w terapii skóry zmienionej chorobowo (egzemy, dermatozy, łuszczyca).
Przebarwienia – posiada silne właściwości depigmentacyjne. Istotnie redukuje widoczność plam pigmentacyjnych i przebarwień. Chroni przed czynnikami atmosferycznymi, w tym przed szkodliwym promieniowaniem UV (SPF 4-6).
Bóle mięśni i stawów – masaż przeciwbólowy i przeciwreumatyczny
Regeneracja drobnych ran, pęknięć skóry, stwardnień oraz poparzeń i odmrożeń
 
Działanie:
- nawilżające,
- zmiękczające,
- przeciwzmarszczkowe,
- kojące,
- naturalny filtr UV (współczynnik 2-3),
- przyspiesza gojenie się ran,
- chroni przed wysuszeniem,
- natłuszcza,
- zmniejsza blizny,
- łagodzi łuszczycę.
 
Zastosowanie:
Masło Shea stosowane bezpośrednio na skórę pielęgnuje ją, może być również wykorzystywane do masażu. Jako surowiec kosmetyczny wykorzystywane jest do produkcji kremów, balsamów, lotionów, kremów do opalania, mydeł. Można je również stosować jako dodatek do kąpieli (jedną łyżkę stołową dodać do przygotowanej kąpieli w gorącej wodzie - efektem będzie jędrna i aksamitna skóra).
 
Postać:
Stała w temperaturze do 32 st. C (temperatura topnienia 32-45 st. C)
 
Kolor:
Zależny od pory roku zbiorów owoców - przeważnie kość słoniowa
 
Przechowywanie:
Chłodne, zacienione miejsce, z dala od dostępu światła
 
 

Pojemność: 100 g


Skład (INCI):

Butyrospermum Parkii Shea Butter



Opinie o produkcie

Dodaj opinię:
Twój nick:
Opinia:
Ocena: (Najedź kursorem na gwiazdki by ocenić produkt)


Ilovebeauty.pl © 2012. All rights reserved Projekt KNDESIGN. Oprogramowanie sklepu internetowego dostarcza CStore